Inventarul pomenilor electorale PSD 2014

Guvernul psd vrea binele unor categorii de cetățeni și acționează fără scrupule pentru asta, pe buzunarul meu.

Care este problema? Foarte simplu: psd (guvern, parlament etc.) se folosește de poziția sa (unică) de putere pentru a favoriza anumite categorii de cetățeni împotriva largii majorități a cetățenilor, dar nu cu resurse proprii, ci cu banii luați de la cei din urmă sau împrumuturi făcute pe seama acestora, sub justificarea protecției sociale și a compasiunii pentru cei defavorizați de soartă.

Avem deci mai multe păcate:

  1. DISCRIMINÁRE s. f. 1. separare, deosebire, distincție netă între mai multe elemente. 2. diferențiere restrictivă de drepturi pentru o parte a populației unei țări, pentru o organizație sau pentru unele țări față de altele. (< discrimina)  (1);
  2. FĂȚĂRNICÍE, fățărnicii, s. f. Lipsă de sinceritate (în purtare, atitudini etc.); purtare, atitudine prefăcută, ipocrită; prefăcătorie, ipocrizie, falsitate, fățărie. – Fățarnic + suf. -ie. (2)
  3. IMPOSTÚRĂ s.f. Înșelătorie, minciună. ♦ Situație în care se află cineva care vrea să înșele buna-credință a altora. [< fr. imposture, it. impostura]. (3)
  4. IMORÁL, -Ă, imorali, -e, adj. Care este contrar moralei, care calcă principiile ei, care nu are niciun principiu moral. (4)
  5. Lipsă de SCRÚPUL, scrupule, s. n. Sentiment foarte dezvoltat al cinstei, al moralei, al corectitudinii, al datoriei, manifestat în acțiunile, în munca, în realizările cuiva. ◊ Loc. adj. și adv. Fără (sau lipsit de) scrupul (sau scrupule) = (care se comportă, acționează) fără a ține seamă de niciun considerent moral în atingerea unui scop. -O- Expr. A-și face scrupule = a se frământa, a-și pune probleme de conștiință în fața unei dificultăți, a unei alternative. (5)

Cum funcționează? Prin promisiuni care nu pot fi onorate și / sau alocări discreționare de bani din împrumuturi făcute în numele statului, pentru că nu există surse certe / documentate de venituri care să le acopere.

De ce pomană (6) ? Pentru că se oferă ceva nemeritat cu speranța vădită de a căpăta simpatia beneficiarilor, cu  frecvență tot mai crescută pe măsură ce se apropie alegerile prezidențiale, dată fiind cunoscută apetența categoriilor vizate de români pentru chilipiruri și memoria scurtă a acestora.

Mi-am propus deci să fac un inventar al acestor pomeni electorale, așa cum sînt acestea reflectate în diverse articole pe internet. Desigur că aceste articole ar putea conține inexactități nevinovate sau ar putea fi tentative de manipulare răuvoitoare la adresa guvernului, dar asta este la aprecierea fiecăruia, iar eu nu am alte mijloace de apreciere decît cele cititorului obișnuit.

 Ultima actualizare: după cum au ieșit alegerile, să sperăm că nu mai urmează nici o pomană.

(1) http://dexonline.ro/definitie/discriminare

(2) http://dexonline.ro/definitie/fățărnicie

(3) http://dexonline.ro/definitie/impostură

(4) http://dexonline.ro/definitie/imoral

(5) http://m.dexonline.ro/definitie/scrupul

(6) POMÁNĂ, pomeni, s. f. 1. Dar, danie, ofrandă făcute cuiva și servind, potrivit credinței creștine, la iertarea păcatelor, la mântuirea sufletului; milostenie, binefacere. ◊ Loc. adj. și adv. De pomană = a) (în mod) gratuit sau la un preț foarte scăzut; b) (în mod) inutil, zadarnic sau neîntemeiat. ◊ Expr. A cere de pomană = a cerși. A-și face (milă și) pomană cu cineva = a ajuta pe cineva, a face un bine cuiva. ♦ (Fam.) Ocazie binevenită, rară, extrem de avantajoasă (sub raport material); chilipir. ◊ Expr. A umbla după (sau a căuta) pomană = a umbla după avantaje materiale nemeritate. http://dexonline.ro/definitie/pomană

Acest articol a fost publicat în Chestii care ma enerveaza, Face politică! E abonat la ziar! Şi impozitele nu vrea să le plătească., Părerea mea și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s