FMI, guvernul și apocalipsa

Mulți vorbesc și destul de mulți scriu despre întâlnirea guvernului actual cu delegația FMI, ca și cum de la FMI ne-ar veni izbăvirea! E adevărat că a șaptea etapă de evaluare s-a terminat prost pentru noi – concluzia fiind că nu ne-am făcut temele și nu primim bani, ci doar o amânare de 3 luni, să facem ce ne-am angajat că facem. Lucrurile sunt simple (sunt scrise pe hârtie), sunt cuantificate numeric și există termene clare. Argumentele penibile ale reprezentanților noștri sînt doar pentru la televizor, ca să arate populației ce coloană vertebrală au ei.

Pentru ce ne trebuie bani? Păi pentru pensii și salarii în sistemul public, în condițiile unui deficit bugetar planificat de 2% din PIB și a restituirilor către organismele financiare internaționale scadente în 2013. Pentru cine are chef de detalii, să caute aici:

http://www.fmi.ro/index.php?pid=244&presa&lg=ro

http://ec.europa.eu/economy_finance/assistance_eu_ms/romania/index_en.htm

Ar trebui totuși spus că domnii de la FMI, BM și UE nu ne vor neapărat binele, România fiind privită ca „o colonie care trebuie exploatată” (Ghițeanu Marian, 13.01.2013. Ilie Şerbănescu: Ponta, ca şi Boc, lustruieşte pantofii FMI. Cotidianul, <http://www.cotidianul.ro/ilie-serbanescu-ponta-ca-si-boc-lustruieste-pantofii-fmi-204223/>).

Unde conduc politica FMI și guvernanții incapabili, dar corupți, se poate vedea în documentarul Argentina’s Economic Collapse. Evident că nu trebuie să diminuăm „meritul” alegătorilor, care au înghițit pe nemestecate cele mai fantastice promisiuni electorale, punând lupul paznic la oi.

Acest articol a fost publicat în Dacă v-aţi săturat de ce vedeţi la televizor, Face politică! E abonat la ziar! Şi impozitele nu vrea să le plătească. și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s