Economia românească pe fast forward

Că lucrurile merg din ce în ce mai bine se vede cu ochiul liber. Din când în când, mai vin unii și ne confirmă cu date exacte chestia asta. Azi, Consiliul Concurenței.

Ponderea legumelor si fructelor romanestiSursa: Consiliul Concurenței, 2012. Evoluția concurenței în sectoarele cheie [pag. 50]. Disponibil la http://www.consiliulconcurentei.ro/uploads/docs/items/id8081/consiliul_concurentei_raport.pdf

Pentru cine a deschis televizorul cu o mică întârziere, numai 18% din merele comercializate la nivelul anului 2011 în Ro sunt din producția internă, restul din import; numai 16% din fasolea uscată comercializată în Ro este din producție internă, restul e din import; mai puțin de jumătate din cartofii comercializați în 2011  în Ro (47%) sunt din producția internă, restul sunt din import; iar producția internă de roșii comercializată în 2011 însumează doar 27%, restul fiind – ați ghicit – import.

 

 

 

 

 

 

Reclame
Acest articol a fost publicat în Face politică! E abonat la ziar! Şi impozitele nu vrea să le plătească., Părerea mea și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Economia românească pe fast forward

  1. Foaie verde de dudău
    Şi-o să fie şi mai… bine.

  2. Dorin zice:

    Pai nu asta s-a dorit de la inceput? Ca in prim pas Romania sa devina dependenta de economiile puternice din vest. Iar in al doilea pas sa contina industriile nedorite din vest (poluante de exemplu) care bineinteles ca vor fo cu capital strain.

    • … s-a dorit?! Asa impersonal? Indiferent de doza de prostie (incompetenta) si premeditare, sunt niste unii cu nume si prenume care au meritele situatiei in care suntem.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.