Absurdistan – o nouă destinație de vacanță

Partea mișto cu această nouă destinație e că la sejur s-au abonat brusc vreo 19 milioane de români. La ăștia se mai adaugă ăia de vin în fiecare August (din Italia, din Franța, din Austria etc.) – și nu-s puțini. Chiar dacă au existat câțiva ciudați, oferta pentru acest sejur a fost de nerefuzat pentru românași – fără nici o plată în avans, cu promisiuni de câini cu covrigi în coadă, meniu ”olinclusiv” (pensii, ajutoare, măriri de salarii, returnări de taxe) și promisiuni de distracție maximă – avându-i pe post de ținte pe foștii aflați la putere. Cea mai tare chestie a fost ”plata în rate doar cu buletinul”, evident cu o perioadă de grație de 3 – 4 luni, până după alegeri. Ăi de n-au vrut să meargă n-au avut încotro și au fost luați pe sus.

Românașii, abia ajunși la destinație, încă nu s-au trezit după celebrarea unei asemenea pomeni și, buimaci, continuă să petreacă cu voioșie în valuri de bere și fum de la grătare, deocamdată nefiind interesați de potențialul antropic. În Septembrie vor începe să caute atracțiile turistice promise la televizor și tipărite pe inspirate pliante electorale.

Acuma sunt unii care intuind țeapa de proporții, propăvăduiesc apocalipsa. Că – vezi Doamne – se vor trezi românii la realitate și își vor mușca mâinile de necaz.

După părerea mea nu va fi nici o apocalipsă, pentru că românul nostru nu se va trezi. Desigur că va face gălăgie – în stilul lui delicat și plin de bun simț – că plaja promisă e o mlaștină împuțită și că pentru mămăliga rece din olinclusiv trebuie să plătească în fiecare zi, dar se va împăca cu ideea înainte de a se trezi la invocata realitate, pentru că – nu-i așa – e mai comod. Iar românul are o fire blândă, chiar dacă e vorba de faptul că i se ia dumicatul din furculiță.

http://www.gandul.info/news/elogiul-nebuniei-culisele-celor-13-zile-post-referendum-care-au-aruncat-romania-in-criza-de-nervi-momentele-decisive-si-personajele-cheie-documentar-gandul-9939649

Dar momentan suntem la porția de circ – cică  niște ”extratereștri” fac un fel de vrăji, după cum zic comentatorii români ai evenimentului, deși mie mi se pare că sunt de un penibil depășit doar de politicienii zilei.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Face politică! E abonat la ziar! Şi impozitele nu vrea să le plătească., Părerea mea și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Absurdistan – o nouă destinație de vacanță

  1. Dodin zice:

    Da mai tataie, ai dreptate, dar precum in orice economie de piata daca pretul cerut pentru acel olinclusiv a fost asa de atragator, cum sa nu se arunce romanasul la asa oferta. Daca momeala e atragatoare cum sa nu se agate stiuca chiar daca e un pestisor de cauciuc…. Totul tine de prezentare si de marketing. 🙂

    • Maître, sunt două chestii aici: ofertantul n-a pomenit prețul sejurului, doar că e cu plata mai la toamnă, iar românii n-au întrebat cât costă și n-au verificat dacă e credibilă oferta.
      A propos de marketing: facem pariu ca daca apare un nou caritas iar se pârlesc jumătate din români?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.