Spre statul poliţienesc, cu paşi mari, tot înainte!

Conform unui comunicat de pe site -ul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, la începutul acestei luni s-a semnat contractul pentru realizarea Sistemului Informatic de Evidenţă a Turiştilor. „Sistemul reprezintă unul dintre instrumentele MDRT de combatere a evaziunii fiscale în turism şi va constitui o importantă sursă de indicatori statistici în domeniu.”

Cu alte cuvinte, cu turiştii am rezolvat problema, avem atât de mulţi, încât bieţii români nu mai au loc şi se duc în Bulgaria, unde trebuie să plătească mai mult pentru servicii mai proaste! Cu infrastructura de asemenea am rezolvat-o – autostrăzi, trenuri de mare viteză, legături excepţionale din aeroporturi către litoral, către munte, către Moldova, ce mai!, un vis. Serviciile de la noi fac să pălească orice unitate turistică din Austria sau Elveţia. Iar cash flow -ul este excepţional – avem contracte cu tour operatori străini pe 100 de ani. Singura chestie care într-adevăr ne lipsea, era acest sistem de monitorizare în timp real a indivizilor turiştilor.

Că dacă era în principal o chestie de combatere a evaziunii fiscale, o implementa MF.

Iată cum, încă odată, conducătorii noştri luminaţi, cu sprijinul armatei de pupincurişti bugetofagi, în loc să-şi facă griji de sănătatea găinii care face ouă de aur, construiesc şi cumpără pe bani grei sisteme de măsurare a performanţelor outoare ale găinii, ca nu cumva aceasteia să-i vină vreo idee…

Imi aduc aminte de un tip din Austria care a venit să viziteze Moldova, în urmă cu câţiva ani, şi care aflându-se pe şoseaua Bucureşti – Urziceni într-o respecabilă maşină germană, întreba candid: Mai e mult până intrăm pe autostrada? Săracul, ce naiv!

Acest articol a fost publicat în Chestii care ma enerveaza, Părerea mea și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s