Aproape ca au reusit…

Probabil ca nu mai este o noutate si chiar daca ar mai fi intr-o oarecare masura, aria de interes este atat de limitata incat e ca si cum am lua in discutie un studiu despre anatomia bivolului indian (bubalus bubalus).

Ca sa n-o mai lungesc este vorba despre studiul STISOC 2009 http://www.scientia.ro/images/fisiere/STISOC2010_Publicul_si_stiinta_Raport_de_cercetare.pdf , pe care, de altfel, n-au uitat sa-l mentioneze si canalele media comerciale, insa, evident, doar pentru / cu senzationalul din titlu:  „Un roman din trei crede ca stramosii omului au trait in aceiasi perioada cu dinozaurii” sau „Uluitor! 42% din romani cred ca Soarele se invarte in jurul Pamantului!”.

Cand ma refeream la interes, stateam sa ma gandesc in primul rand la nivelul de ignoranta la care s-a ajuns (nu as fi crezut ca stam asa de rau), la motivele care au condus la situatia asta si la ce s-ar putea face de-acum incolo.

Cel mai ingrijorator mi se pare ca s-a iesit dintr-o stare de echilibru (precar), iar de aici inainte lucrurile merg spre mai rau in progresie exponentiala. Imi vine in minte interventia unei mamici a unui copil de la fiu-miu din clasa, la o sedinta cu parintii: „Haideti doamna diriginta! ce atata matematica, credeti ca asta i-a trebuit lui Gigi Becali sa ajunga miliardar?”. Evident ca il puteti inlocui pe dl. Gigi Becali cu oricare alt substantiv, mai mult sau mai putin comun: Minune, Salam, Vijelie, Camataru, Spoitoru, Pietroi etc.

Va urma.

STISOC2010_Publicul_si_stiinta_Raport_de_cercetare

Acest articol a fost publicat în Alte prostii, Resurse umane. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Aproape ca au reusit…

  1. vivi zice:

    Am citit si eu faptul ca 42% dintre romani ……Sincer, nu ma asteptam. […] Daca stai si te gandesti mai bine o sa ajungi la concluzia ca acest procent este in contradictie cu nivelul educational fost si mai ales existent. Lipsa de educatie { in special cei 7 ani de acasa } naste monstri.Trist este ca situatia este scapata sau lasata de sub control…..Se poate vorbi mult pe aceasta tema.

  2. Dorin zice:

    Studiul nu cred ca a fost facut ca sa scoata in evidenta carentele in alfabetizarea stiintifica a romanilor si caile de a corecta acest lucru. Parerea mea este ca indobitocirea la nivel mondial serveste anumitor interese, drep pentru care exista surse de bani pentru studii de genul asta pentru a monitoriza starea de „negura” unor societati, inclusiv cea romaneasca care din pacate venea dintr-un sistem scolar eficient. Oamenii cu cele mai putine cuostinte pot fi manipulati foarte usor!

  3. Foarte plauzibil, din pacate.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.